SprayPay: professionalisering van de communicatie

Klant

SprayPay, een betaaldienst voor achteraf, gespreid betalen.

Vraag

SprayPay kwam bij ons met een vraag die we vaak krijgen van ondernemers. De communicatie, zowel in woord als visueel, paste niet meer bij de huidige status van het bedrijf. Het was tijd voor vernieuwing en professionalisering. Aan marketingbureau Bengelmedia de vraag hoe deze professionaliseringslag te maken.

Aanpak

Dit project voor SprayPay is weer een voorbeeld van opdrachten die we het mooist vinden. Helemaal in het DNA van een bedrijf duiken, de markt, de doelgroep en de uitdagingen leren kennen om vervolgens deze kennis toe te passen op alle communicatiemiddelen. Dat begon allemaal met een positionering, concept en logo. Een nieuw logo was in eerste instantie niet de wens maar ook geen ‘no go’. Wij vonden het logo niet geheel passend dus besloten in lijn met de positionering en het concept ook een nieuw logo voor te stellen. Met succes, ook het logo van SprayPay is veranderd. De termijnen waarin betaald kan worden zijn daarin duidelijk zichtbaar maar ook de glimlach die iedereen op zijn gezicht krijgt als een product waar ze al tijden van dromen, meteen gekocht kan worden.

Bengelmedia_SprayPay_website

Een van de twee voorgestelde concepten viel gelukkig meteen in de smaak dus toen konden we verder met het belangrijkste communicatiemiddel: de website. Voor het nieuwe concept waren nieuwe foto’s nodig dus hebben we een fotoshoot georganiseerd. Dat hebben we gecombineerd met filmen voor brand video’s die ook op het wensenlijstje stonden.

Voor de nieuwe website hebben we onder meer de volgende werkzaamheden gedaan:
– Design
– Herschrijven teksten in lijn met de positionering
– Technische bouw
– Ontwerp en bouw rekentools om het maximale aankoopbedrag en maandbedrag te kunnen berekenen
– Implementatie Trust Pilot reviews

Resultaat

SprayPay is weer klaar voor de toekomst en kan jaren vooruit. Achter het logo en het visuele concept zit een goed verhaal en ze kunnen toegepast worden op alle toekomstige communicatiemiddelen. Ook dat gaat Bengelmedia doen. We hebben bijvoorbeeld al een beursstand en flyers ontworpen en de volgende stap is dat we met marketingcampagnes aan de slag gaan.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases