Koningin Máxima bezoekt internationaal MSIF-congres

Klant

Stichting MS Research, de organisatie die wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en oplossing voor multiple sclerose (MS) financiert en stimuleert.

Vraag

Stichting MS Research vroeg ons een pr-strategie te ontwikkelen en uit te voeren om op deze manier maximaal aandacht te genereren voor het MSIF-congres te Nieuw Unicum en het bezoek van Koningin Máxima.

MS Research Koningin Maxima

Op 11 april kwamen tijdens het tweejaarlijks Multiple Sclerosis International Federation (MSIF)-congres wetenschappers, neurologen en behandelaars van over de hele wereld samen. Zij bespraken diverse doorbraken in de multidisciplinaire zorg voor en behandeling van mensen met progressieve MS. Dit alles vond plaats in het MS-Expertisecentrum binnen Nieuw Unicum, een behandelcentrum in Zandvoort waar verblijf van, zorg rond en behandeling van mensen met progressieve MS wordt gecombineerd. Koningin Máxima woonde op uitnodiging van Stichting MS Research het congres bij en kreeg aansluitend een rondleiding.

Resultaat

Pr-bureau PRESSURE werd door Stichting MS Research gevraagd om het gehele pr traject rondom het congres en het bezoek van Koningin Máxima voor rekening te nemen. We schreven twee persberichten die selectief werden verstuurd, één voorafgaand aan en één tijdens het congres, met een persfoto die meteen geschikt was voor publicatie. Met de pr-campagne hebben we een totaal bereik van 5.935.175 weten te realiseren. Door kwalitatief te pitchen op een selectie van media gericht op de doelgroep realiseerden we maximale inhoudelijke aandacht voor het onderwerp via verschillende media waaronder Blauw Bloed en Hart van Nederland:

Blauw Bloed: Bekijk de video.
Hart van Nederland: Bekijk de video.

Heb je een vraag naar aanleiding van deze case? Laat het ons weten:

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases