BM logo 2018 Tekengebied 1

Accord: dé partner in personeel

Klant: Accord: een full-service bureau in de wereld van mensen en werk. 
Vraag:

Ontwikkel en implementeer een communicatieconcept met onze nieuwe huisstijl dat past bij de waarden. Ontwikkel daarnaast een mediaplan waarmee wij een onze nieuwe positionering kenbaar kunnen maken aan de verschillende doelgroepen.

Aanpak:

Op basis van de wensen van Accord heeft Bengelmedia een creatief communicatieconcept ontwikkeld. Hierbij heeft Bengelmedia een nieuwe missie, visie en kernwaarden opgesteld. Vervolgens heeft Bengelmedia de lead genomen om (het beeldmateriaal van o.a.) de nieuwe website vorm te geven en de complete communicatie richting alle doelgroepen op zich te nemen.

Resultaat:

 

Een nieuwe positionering met daarbij alle facetten van communicatie. Deze is volledig doorgevoerd in alle communicatie-uitingen en er zijn verschillende activaties geweest richting personeel, klant en prospect, dit zowel via online marketing als offline marketing. De eenduidige communicatie en de nieuwe pay-off 'Partners in Personeel' is hiermee succesvol gelanceerd.


210917 AHF billboard in straat 01

 

Stappenplan communicatieconcept, huisstijl en mediaplan

  • - Brainstorm nieuw communicatieconcept Accord.
  • - Ontwikkeling missie, visie en positionering met bijbehorende kernwaarden.
  • - Het realiseren van beeldmateriaal voor de vormgeving van de verschillende communicatie uitingen.
  • - Implementeren van het communicatieconcept naar de verschillende online en offline uitingen.
  • - Op een ludieke manier de nieuwe communicatie lanceren voor de medewerkers en relaties van Accord.
  • - Concept uitrollen naar de verschillende media zoals interviews en advertenties in (lokale) kranten en nieuwsbladen, abri outdoor campagne, busreclame, etc.

 

Uitwerking communicatieconcept & mediaplan

Als een echt creatief marketingbureau heeft Bengelmedia dit communicatieconcept uitgerold naar een mediaplan. Hiervoor zijn de volgende onderdelen gerealiseerd: Vormgeving van de website met zelf ontwikkeld beeldmateriaal en de implementatie van het nieuwe logo voor Accord. Met daarbij een officiële lancering voor het eigen personeel en de relaties van Accord. Daarnaast is Bengelmedia verantwoordelijk geweest voor het uitrollen van de nieuwe huisstijl en logo in de outdoor uitingen zoals sponsorborden en busreclame, het drukwerk zoals kantoorartikelen en in- en rondom het pand van Accord. Inmiddels is de nieuwe huisstijl van A tot Z doorgevoerd. Dit project was een hele leuke uitdaging die mede door de goede samenwerking met Accord tot een succes heeft geleid.


Accord

Accord banner

De Accord is een full-service personeelsbureau en biedt een uitgebreid pakket van uitzenden, payroll services, werving & selectie, detacheren en consultancy. Daarnaast biedt Accord haar klanten flexibele en kwalitatieve arbeidsoplossingen.

Accord Payroll Services, onderdeel van Accord, is dé specialist in het op zich nemen van het juridisch werkgeverschap van payroll medewerkers die door de klant zelf zijn geworven en geselecteerd. 

 

Vraag

Accord heeft de hulp van marketingbureau Bengelmedia gevraagd om een volledig nieuw communicatieconcept en mediaplan te ontwikkelen gericht op de toekomst van Accord. Bij dit communicatieconcept hoort o.a. de uitrol van de nieuwe huisstijl dat zowel via online als offline kanalen doorgevoerd moet worden, gericht op de verschillende doelgroepen: kandidaten (werkzoekenden) en werkgevers (werving & selectie). Voor deze laatste doelgroep biedt Accord Payroll Services aan.

 

"Partners in Personeel"

Bengelmedia is begonnen met het bedenken en uitwerken van een strategie richting de verschillende doelgroepen. Daarbij adviseert Bengelmedia om één stijl van communicatie te richten op verschillende doelgroepen. Voor deze nieuwe communicatiestrategie heeft Bengelmedia voor Accord de volgende kernwaarden opgesteld: 'partner, focus op het team, commitment, gedeeld belang en familie’. Deze kernwaarden vormen de filosofie van Accord.

“Partners in Personeel” kan creatief in de diverse uitingen gebruikt worden om te laten zien dat Accord dé partner is in personeel in diverse lagen waar iedere ‘partner’ een eigen belang bij heeft.

190917 Accord Brownies 550x625

 

Heb je een vraag naar aanleiding van deze case? Laat het ons hieronder weten:

 

neem contact op