Directing Data, een krachtige boodschap!

Klant DataDogs

Vraag Ontwikkel een communicatieconcept waarin het onderscheidend vermogen duidelijk wordt.

Aanpak Aan de hand van een interne analyse hebben we het onderscheidend vermogen van DataDogs geformuleerd en omgezet in een pakkende beeldtaal.

Resultaat DataDogs – Directing Data verwoordt kort maar krachtig waar het bedrijf voor staat: het op topniveau dirigeren van complexe datamigratie processen. Een sterk beeld ondersteunt deze boodschap.

DataDogs1

De kunst van het dirigeren

DataDogs opereert in een concurrerende markt en dan komt het aan op onderscheidend vermogen en duidelijke en heldere taal. Tijdens het maken van onze interne analyse viel al snel op dat de oprichters van DataDogs hun mensen begeleiden in persoonlijke en professionele groei. En op eenzelfde manier ‘dirigeren’ de IT-talenten van DataDogs hun klanten in de datamigratie processen. Sturend, met een duidelijk doel voor ogen, maar vooral plezierig!

Creatieve vertaling

In het creatieve proces kwamen wij uit in een ‘parallelle wereld’ waarin de dirigent, als absolute autoriteit op zijn gebied, inspiratie en sturing geeft aan het orkest en optimaal ruimte geeft aan de ontwikkeling van het individuele talent van de muzikanten.
Het imago van een dirigent is iets te ‘braaf’ voor een DataDog. Daarom hebben we de dirigent een rauw randje meegegeven. We maken gebruik van zwart als basiskleur en combineren dit met rook- en lichteffecten. Hierdoor ontstaat een sfeer die insinueert dat deze persoon iemand begeleidt. In Business to Business communicatie versterken we het beeld met de pay-off ‘Directing Data’. In arbeidsmarktcommunicatie met ‘Directing Talent’.

Heb je een vraag naar aanleiding van deze case? Laat het ons hieronder weten:

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases