De.Trybe: lancering van een nieuw, internationaal platform

trybe_concept

Klant

De.Trybe, een online platform voor slachtoffers van seksueel misbruik op de werkvloer.

Vraag

Het vanaf 0 opbouwen van een nieuw merk is voor een fullservice-marketingbureau als Bengelmedia de mooiste opdracht. Harriet King kwam bij ons omdat ze gedreven door professionele en persoonlijke ervaringen een platform op wilde zetten voor slachtoffers van seksueel misbruik. Aan onze de vraag om haar droom waar te maken.

detrybe_website
detrybe_playbook

Strategie Bengelmedia

Bij het in de markt zetten van een nieuw bedrijf of platform komt veel kijken. Het begint allemaal met duidelijk krijgen wat de toegevoegde waarde is van het product of de dienst, wat de kenmerken zijn van de doelgroep, wie de concurrentie is en meer. Daar helpen wij bij door de juiste vragen te stellen en dit vervolgens vast te leggen in een positionering. Vervolgens kunnen we de visuele communicatie gaan ontwerpen. Voor de.Trybe was dat zowel een logo als een concept.

Toen de basis van het merk stond, konden we aan de slag met het produceren van alle benodigde communicatiemiddelen. Voor de.Trybe hebben we onder meer modellen gefotografeerd voor alle fotografie, een branding video gemaakt, een nieuwe website ontworpen en gebouwd en een huisstijl speciaal voor social media ontworpen.

Dat alles in twee talen (Nederlands en Engels) want de.Trybe is een internationaal platform.

Hoewel er in de voorbereiding al heel veel tijd gaat zitten, was dat pas het begin. Vervolgens moest het platform gelanceerd worden. Dat hebben we in eerste instantie via ons pr-bureau PRESSURE gedaan. Want seksueel misbruik op het werk is natuurlijk een ontzettend nieuwswaardig onderwerp. Dat werd het gedurende de lancering alleen maar meer door de aflevering van BOOS over The Voice of Holland. Hier konden we door goede contacten met redacties en journalisten direct op inspringen. Met publicaties in onder andere Vrij Nederland, Marie Claire en op Nu.nl als resultaat.

trybe_social_media

Resultaat

DeTrybe.com is gelanceerd, bekijk hier het resultaat. Er is al veel media-aandacht gerealiseerd en het aantal volgers op Instagram groeit. Inmiddels staan er ook Google Ads en social media campagnes aan om verkeer naar de website te genereren. We onderhouden de social media kanalen en doen al het DTP-werk voor o.a. het opmaken van werkboeken. De.Trybe is een perfect voorbeeld van een fullservice-marketing klant.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases