CHDR: mediacampagne werving verpleegkundigen

Klant

Het Centre for Human Drug Research (CHDR), een onderzoekscentrum voor geneesmiddelenonderzoek in Leiden.

Vraag

Net als veel organisaties in de medische wereld is het voor CHDR uitdagend om voldoende personeel te vinden. Het CHDR schakelde Bengelmedia in voor een grootschalige mediacampagne omdat het op zoek was naar meerdere nieuwe verpleegkundigen.

CHDR Instagram
CHDR_outdoor

Aanpak

Grootschalige personeelswerving vraagt om een andere mediastrategie. Daarom hebben wij voor de werving van verpleegkundigen voor het CHDR niet alleen het voor de hand liggende LinkedIn en Indeed ingezet maar ook een social media campagne en outdoor advertising. Een van de voordelen van een campagne via Facebook en Instagram is dat mensen die niet zelf op zoek zijn, makkelijk anderen kunnen taggen wat tevens het bereik van de campagne vergroot. Bovendien bereiken we op deze manier ook latent werkzoekenden (mensen die niet actief op zoek zijn naar een baan).

De outdoor campagne hebben we slim ingezet door middel van selectieve inkoop. Dit betekent dat we alleen abri’s hebben ingekocht rondom zorglocaties in de regio, bijvoorbeeld bij de dichtstbijzijnde bushaltes. Zo weet je vrij zeker dat je ook met een outdoor campagne zichtbaar bent voor de juiste doelgroep. Op de poster stonden de voordelen van werken bij CHDR: de employer branding. Bovendien kon via een QR-code direct de vacature op mobiel bekeken worden.

Resultaat

Het CHDR heeft inmiddels diverse nieuwe verpleegkundigen aangenomen en de campagne is al een keer herhaald.

Ook zo’n slimme recruitment marketing campagne? Geef ons een belletje.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases