A Brand New Day

Freixenet

Klant

A Brand New Day, een Nederlands branding en sales agency met een breed portfolio van drankmerken zoals Freixenet, Courvoisier, Benriach, Jack Daniels en Jura.

Vraag

Kenmerkend aan de samenwerking met A Brand New Day is dat deze klant niet één vraag heeft maar steeds weer een andere vraag voor een ander merk. Of het nou een marketingcampagne, pr-actie of evenement is, wij draaien onze hand er niet voor om. Ook dat maakt Bengelmedia een fullservice-marketingbureau.

Jura_marketing
Benriach_Instagram_marketing

Strategie Bengelmedia

Steeds weer een andere vraag voor een ander merk betekent elke keer een andere strategie. Toch blijft onze werkwijze in grote lijnen gelijk. Bij de start van een project verdiepen we ons in het product, de markt en de doelgroep. Neem Benriach en Jura, relatief kleine whiskymerk in een sterk concurrerende markt die graag hun naamsbekendheid wilden vergroten. Of Freixenet, een sprankelend cavamerk met als belangrijke doelgroep vrouwelijke ‘urban professionals’. Nadat we ons in het merk hebben verdiept, maken we een marketingvoorstel op maat en verzorgen we de volledige uitvoer inclusief account- en project management.

Benriach en Jura hadden dus als doel een grotere merkbekendheid onder hun overwegend mannelijke doelgroep. Voor beide merken hebben we online campagnes opgezet waarin we social media advertising combineerden met vormen van rich media display en video advertising. Voor Jura hebben we ook marktonderzoek uitgevoerd om het effect van de campagne te meten. Lees hier meer over deze campagne.

De verschillende campagnes die we voor cavamerk Freixenet hebben gedaan focussen juist op specifieke campagnemomenten. Freixenet brengen we onder de aandacht in de perioden dat de doelgroep graag een fles bubbels opentrekt; in de zomer en rond de feestdagen. In deze periodes hebben we al diverse, creatieve campagnes opgezet en uitgevoerd waaronder joint promotions, winacties, influencer marketing en winkel activaties.

In de campagnes voor de merken van A Brand New Day is regelmatig een mooie rol weggelegd voor ons pr-bureau PRESSURE. Zo hebben we meerdere campagnes afgetrapt met originele evenementen. Voor whiskymerk Jura bijvoorbeeld haalden we al eerder de sfeer van het gelijknamige Schotse eiland naar Nederland tijdens een media-event op Pampus. Daarnaast wist PRESSURE al diverse campagnes te versterken met free publicity door middel van o.a. persberichten, perskits, redactiebezoeken of samenwerkingen met influencers.

Resultaat

Voor diverse merken van A Brand New Day hebben we de merkbekendheid kunnen verhogen met betere verkoopcijfers tot gevolg. Dat we dit tot tevredenheid doen blijkt uit het feit dat A Brand New Day steeds weer bij ons aan klopt voor nieuwe campagnevoorstellen.

Benieuwd wat we voor jouw merk kunnen betekenen? Neem hieronder contact met ons op.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases