Videocontent: fun of relevant?

DSC 3080We hebben het laatste jaar veel videocontent gecreëerd voor onze klanten, voornamelijk voor gebruik op de website of in een campagne. Als content is video natuurlijk erg aantrekkelijk, maar is video altijd beter dan tekst en beeld?

 

Voor een productintroductie of een kijkje in de keuken van een bedrijf is video zeer interessant. Het brengt het bedrijf, het proces en de producten tot leven en we kunnen laten zien wie de mensen achter de producten zijn. Echter is de opvalwaarde van een bedrijfsfilmpje vaak uit zichzelf niet groot genoeg. Het is dus belangrijk dat we video niet alleen fun maar ook zo relevant mogelijk maken voor de doelgroep.

 

Omdat we op allerlei social mediakanalen de hele dag geconfronteerd worden met videomateriaal, van kattenfimpjes tot pranks, is de impact van beeldtaal sterk aan het veranderen. Is het wel echt waar ik naar zit te kijken of is het de truc van een slimme marketeer? Ook in film is het dus belangrijk dat de boodschap en uitvoering authentiek is.

 

En humor? Natuurlijk is de opvalwaarde van een filmpje groter als deze “connect” met het gevoel van de kijker. Een knipoog is dan ook gewenst en zal sympathiek overkomen maar de overload aan humoristische video’s op social media zorgt er ook voor dat we voorzichtig moeten zijn met pogingen tot humor. Smaakvol en toegespitst op de doelgroep moet de maatstaf zijn.

 

Video is zeer geschikt om met meer emotie de kijker ervan te overtuigen om actie te ondernemen. Denk aan de impact van een portret of interview. Het is het uitgelezen medium om de communicatie persoonlijker te maken en meer te laten zien dan in beeld en tekst. Zolang we maar in het achterhoofd houden welke informatie relevant is voor de doelgroep en niet alleen maar op zoek zijn naar een manier om “viral” te gaan.

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases