UX design: een webshop met de beleving van een kiosk

Coco&Hazel webstie

Klant

Coco&Hazel is dé spot voor verse noten & gedroogd fruit met kiosken gevestigd door heel Nederland. Hier kun je zelf je favoriete noten scheppen.

Vraag

In de kiosken gevestigd in grote winkelcentra schep je zelf je favoriete mix bij elkaar. De wens was om deze experience uit de kiosken ook in de webshop terug te laten komen. Aan Bengelmedia de uitdaging om dit te verwezenlijken.

Strategie Bengelmedia

UX design is een veelgehoorde term bij de ontwikkeling van websites. UX staat voor User Experience, de gebruikerservaring die iemand met jouw product of dienst heeft. En een website valt of staat met de ervaring die de bezoeker overhoudt bij het bezoeken van de website. Voor Coco&Hazel hebben we bij het design en de opbouw van de website goed nagedacht hoe we de User Experience zo dicht mogelijk bij de beleving van de kiosken konden krijgen. Dit resulteerde uiteindelijk in onder andere in de online mixer. In de online mixer kun je zelf je eigen noten- of ontbijtmix samenstellen, net als in de kiosken, en direct bestellen in de webshop. Door in het design elementen toe te voegen uit de kiosk, zoals het beeld van de papieren zak waarin je jouw mix samenstelt, brengen we de beleving van de kiosk ook dichtbij voor de online bezoeker. Daarnaast is de flow van de website zo simpel mogelijk gehouden zodat bezoekers direct de producten kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Meteen op de homepage staan de populairste producten al op een rijtje en vervolgens staan direct de mogelijke hoeveelheden onder elkaar. Met slechts enkele klikken kan de gebruiker dus zijn favoriete noten of gedroogd fruit bestellen.

Resultaat

Het is belangrijk dat website voldoet aan de verwachtingen van de bezoeker zodat de bezoeker de website met een positief en tevreden gevoel verlaat. Een tevreden websitebezoeker is namelijk een terugkerende bezoeker! Coco&Hazel heeft inmiddels een succesvolle webshop welke volledig aansluit op de offline beleving en alle functionaliteiten biedt om het offline ‘scheppen’ na te kunnen bootsen.

Bekijk het resultaat op cocohazel.com!

Hulp nodig bij een goede user experience voor jouw website? Laat het ons weten!

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases