Social media campagne met een duurzame boodschap

ECC Wistjedat campagne

De missie van stichting Every Can Counts (ECC): mensen inspireren, aanmoedigen en in staat stellen hun blikjes te recyclen, waar ze ook zijn. De stichting die mede gefinancierd wordt door de aluminiumindustrie, is  actief in 19 Europese landen. ECC voert verschillende offline acties uit, communiceert het recycleprobleem via social netwerken en draagt een steentje bij aan educatie van consumenten. Het doel is om het recyclepercentage rondom blikjes omhoog te brengen naar 100% in heel Europa. Een doel waar Bengelmedia en PRESSURE sinds dit jaar aan bijdragen als vertegenwoordiger van ECC in de Benelux.

Om het bewustzijn voor blikjesrecycling te vergroten hebben wij de afgelopen maanden twee advertentiecampagnes opgezet in Nederland en België. Het doel van deze campagnes was om het aantal volgers op de social mediakanalen te laten stijgen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat mensen nog niet goed op de hoogte zijn van de huidige ontwikkelingen rondom het recyclen van blikjes. Wist jij bijvoorbeeld al dat blikjes oneindig gerecycled kunnen worden, ongeacht de grote, vorm en kleur? Of dat aluminium recycling 95% minder energie kost, dan het produceren van nieuwe blikjes? Het is tijd dat mensen zich beter bewust worden van blikjesrecycling om samen een schoner milieu te creëren. Zeker met het oog op de invoering van statiegeld op blikjes in Nederland in 2023.

ecc content kalender

Met als doelgroep mannen en vrouwen tussen de 18en 40 hebben wij tijdens de eerste advertentiecampagne 647.995 impressies gegenereerd en is het aantal volgers op Instagram gestegen met maar liefst 106%. Resultaten waar we trots op zijn.

Om deze advertentiecampagne te versterken en potentiële volgers makkelijker over te halen het kanaal te volgen, hebben wij een strategisch social media contentplan opgezet. Tegenwoordig zijn social mediakanalen het visitekaartje van jouw organisatie en hier wil je dan ook echt op inspelen naar jouw doelgroep toe. Om de beste eerste indruk achter te laten, hebben wij voor ECC een professioneel design ontworpen binnen hun eigen huisstijl. Wij onderhouden alle social kanalen van de Benelux, zorgen dat er op de juiste tijden wordt gepost en met de juiste hashtags, om een zo groot mogelijk bereik te creëren. Every Can Counts kan hierdoor in de toekomst haar doelgroep gemakkelijk, organisch bereiken.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen op social mediagebied? Neem snel contact met ons op.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases