Slaapboulevard Kwakernaat: op eigen wijze

Klant

Slaapboulevard Kwakernaat, een grote beddenspeciaalzaak in de regio Rotterdam.

Vraag

De familie Kwakernaat klopte een aantal jaar geleden bij ons aan met de vraag om een communicatieconcept te ontwikkelen waarin een duidelijk onderscheidende identiteit naar voren zou komen voor zijn zaak. Daarnaast wilde hij een marketingplan met als doelen het vergroten van de naamsbekendheid en meer traffic naar zowel de website als de winkel.

Bengelmedia_Kwakernaat_fullservicemarketing2
Bengelmedia_Kwakernaat_fullservicemarketing8

Strategie bengelmedia

Een mooie opdracht waar Bengelmedia goed de fullservice benadering op toe kon passen. Na een brainstormsessie met de familie Kwakernaat zijn we aan de slag gegaan. Om het onderscheidend vermogen te communiceren hebben we niet de nadruk gelegd op wat er in de zaak staat, maar vooral wie er in de zaak staan. Wat Slaapboulevard Kwakernaat levert is voor iedereen duidelijk. Het onderscheidend vermogen zit vooral in de mensen in de winkel. Het team van Slaapboulevard Kwakernaat heeft duidelijk een eigen stijl; oprecht geïnteresseerd, transparant, onafhankelijk en behoorlijk eigenwijs! En daar hechten de klanten van Slaapboulevard Kwakernaat veel waarde aan. Het is zakendoen op de Slaapboulevard Kwakernaat manier. De positionering werd daarom: ‘Slaapboulevard Kwakernaat – Op eigen wijze’.

Met dit communicatieconcept kon ons creatief team aan de slag. We hebben het logo, de website en marketinguitingen, waaronder advertenties, onder handen genomen. Alles in één uniforme huisstijl uiteraard. Ook het winkelpand is van binnen en buiten gerestyled.

Slaapboulevard Kwakernaat wilde ook een grotere naamsbekendheid en meer publiek op de website en in de winkel. Bengelmedia heeft een marketingplan opgesteld bestaande uit een mix van online en offline media. Daarbij hebben we ingezet op goede geografische en demografische targetting en een hoge contactfrequentie. Slaapboulevard Kwakernaat is in de regio Rotterdam zeer goed zichtbaar in de regionale kranten, outdoor media en op RTV Rijnmond. Online verzorgt Bengelmedia het hele jaar rond Facebook, display en Google Ads campagnes. Doordat we inmiddels al meerdere jaren samenwerken kunnen de leerpunten van alle campagnes gebruikt worden om nieuwe campagnes nog succesvoller te maken.

Resultaat

“Sinds we met Bengelmedia werken zijn we ieder jaar gegroeid in omzet. Ze hebben ons geholpen met het stroomlijnen van onze marketingactiviteiten middels een overzichtelijke marketingstrategie en -planning. Ook hebben ze ons digitaal op de kaart gezet met een nieuwe website en online marketingcampagnes gericht op de doelgroep. Bengelmedia is een Amsterdams bureau met een Rotterdamse mentaliteit: ‘Niet lullen maar poetsen’, en dat werkt!” – Marcel Kwakernaat

Heb je een vraag naar aanleiding van deze case? Laat het ons hieronder weten:

Bengelmedia_Kwakernaat_fullservicemarketing3
Bengelmedia_Kwakernaat_fullservicemarketing6
Bengelmedia_Kwakernaat_fullservicemarketing5

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases