Hästens: van wereldwijde naar lokale marketing

Klant

Het Zweedse beddenmerk Hästens en haar Nederlandse dealernetwerk.

Vraag

Onze opdracht was het internationale marketingplan opgesteld door het hoofdkantoor in Zweden, te vertalen naar een lokale aanpak. Op nationaal niveau voor het merk Hästens en op regionaal niveau voor de verschillende dealers.

Bengelmedia_Hastens_fullservicemarketing9
Bengelmedia_Hastens_fullservicemarketing1

Strategie Bengelmedia

De grote kracht van fullservice-bureau Bengelmedia is dat je één aanspreekpunt hebt voor al je marketing. Onze samenwerking met Hästens maakt duidelijk wat daar het grote voordeel van is. Door zowel de landelijke marketing als die van verschillende dealers bij ons onder te brengen, is de synergie tussen alle activiteiten gewaarborgd. Daar hoeven zowel het hoofdkantoor als de dealers zich geen druk om te maken.

Jaarlijks ontvangt Bengelmedia een internationaal marketingplan vanuit het hoofdkantoor van Hästens in Köping in Zweden. Op basis van de wensen en doelstellingen in dit plan formuleren we een strategie voor de Nederlandse markt. Deze landelijke campagnes hebben als doel het vergroten van de merkbekendheid en groei van de verkoopcijfers. Hästens staat voor kwaliteit, hoog comfort en innovatief design. Onze campagnes focussen zich daarom op een welvarende en hoger opgeleide doelgroep. De media-inzet is cross mediaal met onder andere nationale tv en radio en bekende titels als Elsevier en LINDA. Al deze media worden door ons ingekocht. Ook verzorgt Bengelmedia de vertaling van de internationale boodschap naar teksten die in Nederland werken en de creatie van alle uitingen en advertenties.

Op een lokaal niveau ondersteunt marketingbureau Bengelmedia de dealers door een regionaal georiënteerd marketingplan op te stellen dat naadloos aansluit op de nationale campagne en boodschap. We selecteren de best passende regionale media en zetten goed getargete online campagnes op met als doel een groei van het aantal klanten in de winkels. Daarbij houden we strak in de gaten dat campagnes van de verschillende dealers in het land niet op elkaars doelgroep focussen. Promoties staan altijd in dienst van belangrijke verkoopperiodes zoals de ‘Trade your bed-actie’ of de showroom sale. Om de acties ook in de winkel te communiceren ontvangen alle dealers meerdere keren per jaar een pakket met POS-materialen. Bovendien hebben we door de jaren heen dealers ook ondersteund met evenementen rondom een opening of jubileum.

We verzorgen ook de pr voor Hästens via ons pr-bureau PRESSURE. Zo zorgen we ervoor dat marketingacties ondersteunt worden door pr en vice versa.

Bengelmedia_Hastens_fullservicemarketing7

Resultaat

Bengelmedia verzorgt al jaren tot grote tevredenheid de marketing van Hästens en haar dealers. In deze periode is het merk op de Nederlandse markt uitgegroeid tot een premium brand met een grote naamsbekendheid. Naast de Scandinavische markt is Nederland een van de grootste afzetmarkten. Dat merken ook de dealers. Door de regionale marketingstrategie ervaren zij een constante stroom van bezoekers op hun website en in hun winkels.

Ook op zoek naar een marketingbureau dat diverse marketingdoelen en -belangen op elkaar af kan stemmen? Neem hieronder contact met ons op.

Bengelmedia_Hastens_fullservicemarketing11
Bengelmedia_Hastens_fullservicemarketing4
Bengelmedia_Hastens_fullservicemarketing2

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases