NIEUWS! Online marketing: Wat zijn de trends voor het komende jaar?

{gallery}intro online marketing trends voor het komende jaar{/gallery} De opkomst van online marketing heeft de laatste jaren voor een verandering gezorgd in de marketingwereld. Deze trend blijft zich de aankomende jaren nog verder ontwikkelen. Elk jaar komen er weer nieuwe technieken bij die invloed hebben op uw online succes! Online marketing bureau Bengelmedia houdt deze trends sterk in de gaten, zo kunnen wij voor onszelf en onze klanten altijd succesvol blijven handelen! Hieronder vindt u de trends voor 2014!

De uitbreiding van social media
Social media breidt zich steeds verder uit. De social media wereld bestaat niet meer alleen uit Facebook, Twitter en LinkedIn. Er komen steeds meer spelers op deze markt, zoals: Google+, Instagram en Tumblr. Dit biedt de mogelijkheid om de consument via nog meer kanalen te benaderen. Er moeten goede keuzes gemaakt moeten worden over de inzet van deze verschillende kanalen. Door meerdere social media typen in te zetten wordt het bereik vergroot en wordt er gebouwd aan een sterker merk. Bedrijven zijn vaak nog te weinig gericht op social media. ”Ja ik doe aan online marketing, ik heb toch een Facebook pagina” is iets wat een bedrijf tegenwoordig eigenlijk niet meer kan zeggen. Alleen Facebook marketing is niet de key tot online succes! Meerdere factoren spelen hierbij een rol, het delen van waardevolle informatie over verschillende social media kanalen is één van deze succes factoren.

Content is key
Content marketing, u heeft het vast al een aantal keer voorbij zien komen. Verschillende online marketing specialisten roepen al langer dat dit de key is tot online succes! Ook volgend jaar zal alles weer om content draaien. Het is belangrijk om waardevolle content op meerdere kanalen te plaatsen. Hiermee kunnen bedrijven vertrouwen winnen bij de consument. Een gespecialiseerd online marketingbureau kan u helpen bij de juiste inzet van content marketing.

Afbeeldingen zijn de toekomst
De consument krijgt veel verschillende uitingen op zich af. Opvallen tussen de massa is belangrijk. Een goed gekozen afbeelding biedt hierbij kansen. De afbeelding moet wel waarde toevoegen aan de tekst, zo kan de afbeelding extra toevoeging bieden door bijvoorbeeld statistieken toe te voegen die de tekst verhelderen.

Less is more
Less is more geldt ook in de marketing wereld. De effectiviteit van diepgaande advertenties is laag. De consument wilt simpele berichten lezen. Steeds meer bedrijven zullen hun marketingactiviteiten versimpelen, met producten en diensten het leven van de consument vereenvoudigen wordt de toekomst!

Full responsive web design
Full responsive web designs zijn tegenwoordig onmisbaar. De flinke toename van het aantal smartphones en tablets heeft de wereld veranderd. Consumenten zitten niet meer alleen achter hun PC, maar zijn voornamelijk mobiel online. Om deze reden moeten websites zich automatisch aan kunnen passen aan het formaat van het device dat wordt gebruikt. Marketing bureau Bengelmedia heeft voor verschillende klanten met succes een full responsive web design ontwikkeld.

Retargeting
Retargeting zal steeds vaker worden ingezet. Als gespecialiseerd online marketing bureau kunnen wij zeggen dat retargeting een succesvolle techniek is om een product in het geheugen van de consument te planten. Wanneer de consument bijvoorbeeld een bepaald product bekijkt op een website, zal er bij het bezoek op een andere site een advertentie geplaatst worden over dit product. Door een product vaak terug te laten komen, krijgt de consument een vertrouwd gevoel bij het product. Marketingbureau Bengelmedia heeft retargeting meerdere keren succesvol ingezet voor haar klanten.

Laat uw content zoveel mogelijk delen
Het delen van content zorgt voor hogere zoekresultaten. Meerdere bedrijven hebben het mogelijk gemaakt om content van hun website te delen. Hoe vaker de content gedeeld wordt, hoe kwalitatiever de content blijkt te zijn.

Conclusie
Voor 2014 zijn er dus niet hele erge grote en nieuwe veranderingen op online marketing gebied. Veel termen klinken u misschien al bekend in de oren. Met deze lijst weet u wel waar u de focus op moet liggen voor het komend jaar. Marketing bureau Bengelmedia is gespecialiseerd in online marketing, wij kunnen u helpen bij de invulling van uw online marketing campagne!

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases