NIEUWS! Hoe gebruikte de consument het internet in 2013 en wat betekent dit voor het bedrijfsleven?

{gallery}intro internetgebruik in 2013{/gallery} Het einde van het jaar is in zicht, een mooie gelegenheid om het internetgebruik van het afgelopen jaar te analyseren. SIDN heeft onderzoek gedaan naar het internetgebruik in 2013. In het onderzoek zijn resultaten verzameld van het online gedrag van consumenten en is de visie van bedrijven op de online toekomst meegenomen. Online marketing bureau Bengelmedia zal in dit artikel de belangrijkste resultaten van dit onderzoek presenteren.

Mobiele besturingssystemen
Vorig jaar werd voorspeld dat de opmaak van Windows 8 het gebruik van apps zou beïnvloeden omdat dit erg zou lijken op de Appstore van Apple. Het nieuwe besturingssysteem is ondertussen gelanceerd maar de resultaten vallen tot nu toe tegen. Op het moment is Android het grootste besturingssysteem in Nederland gevolgd door iOS van Apple. Online marketing bureau Bengelmedia deelt in de tabel hieronder het aandeel van de verschillende besturingssystemen in de Nederlandse mobiele markt.Online marketing bureau Bengelmedia mobiele besturingssystemen

Internetgebruik particulieren
In het artikel over mobile marketing gaf online marketing bureau Bengelmedia al aan dat het gebruik van smartphones en tablets in Nederland hoog ligt. Uit het onderzoek van SIDN is gebleken dat het aantal tablet bezitters in Nederland flink gegroeid is ten opzichte van 2012. Op het moment bezit zo’n 38% van de Nederlanders een tablet. Daarnaast krijgt een tablet ook vaker de voorkeur om over het internet te surfen, terwijl vorig jaar de voorkeur voor smartphones duidelijk hoger lag. Dit jaar is de voorkeur voor het surfen op internet onder particulieren aan tablets en smartphones ongeveer gelijk, in het bedrijfsleven hebben tablets wel de voorkeur boven smartphones. De populariteit van het surfen op internet met verschillende devices toont aan hoe belangrijk het is dat een bedrijfswebsite zichtbaar is op alle mogelijke devices. Voor de Leprastichting heeft online marketing bureau Bengelmedia een full responsive website ontwikkeld. Lees hier hoe we dat hebben gedaan!

Surfgedrag
Het surfgedrag is ten opzichte van 2012 vrijwel niet veranderd. De drie populairste manieren om over het internet te surfen zijn: zoekmachines, het intypen van de domeinnaam en bookmarks. In 2012 was dit precies hetzelfde. Dat een zoekmachine de nummer één manier is om over het internet te surfen, laat zien hoe belangrijk het voor een organisatie is om hoog in de zoekresultaten te staan. Uit ervaring weet online marketing bureau Bengelmedia dat bedrijven die op de eerste pagina staan meer bezoeken op de website krijgen dan websites die hier niet staan.

Bedrijven
In hetzelfde onderzoek van het SIDN is aan bedrijven gevraagd wat de verwachtingen zijn voor de komende drie jaar. Hieruit bleek dat bedrijven met een eigen webshop verwachten dat de populariteit van webshops verder zal toe nemen. Zij gaan er van uit dat de omzet drie keer zo groot zal worden als dat het nu is.

Verder hebben zij aangegeven dat de populariteit van speciale actie- en campagnesites om een actiemarketing campagne te promoten niet zullen dalen. Online marketing bureau Bengelmedia heeft er ook volle vertrouwen in dat dit soort pagina’s succesvol zullen blijven, mits deze op de juiste manier worden ingezet. Lees hier meer over in het artikel over landingspagina’s. In de tabel hieronder is per medium te zien wat voor pagina’s bedrijven nu inzetten om acties en campagnes te promoten en wat verwacht wordt voor de toekomst.Online marketing bureau Bengelmedia actiemarketing

Conclusie
In vergelijking met vorig jaar is voornamelijk de populariteit van tablets en het surfen op het internet via tablets toegenomen. Deze markt zal continue veranderen door de snelle ontwikkeling van nieuwe devices. Voor bedrijven is het van belang om dit in de gaten te houden zodat zij hun online marketingcampagnes hierop kunnen aansluiten. Zoekmachines blijven een belangrijke rol spelen in het surfgedrag van consumenten. Om deze reden is het belangrijk om door middel van online marketing een goede positie in Google te krijgen.

Bedrijven verwachten online meer te groeien. De omzet van webshops zal de komende drie jaar nog toenemen en speciale promotie pagina’s zullen ook in de toekomst nog bijdrage aan een succesvolle actiemarketing campagne. Online marketing bureau Bengelmedia is benieuwd naar de ontwikkelingen die in 2014 de markt zullen beïnvloeden!

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases