De ultimate challenge voor Bengelmedia

Bengelmedia is gevraagd om alle marketing en PR voor ArenA MoveS op zich te nemen. We zijn erg trots om een bijdrage te mogen leveren aan dit uitdagende event!

 

9 juli zal de hele Amsterdam ArenA in beweging komen voor een MS-vrije wereld. Dan is het namelijk tijd voor het grootste evenement ooit in de strijd tegen MS: ArenA MoveS. Duizenden deelnemers beklimmen deze dag de trappen van de Amsterdam ArenA én Bootcampen op het veld om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de zenuwziekte Multiple Sclerose (MS). MS patiënten kunnen moeilijk traplopen en bootcampen symboliseert het karakter van de ziekte: je lichaam wordt tot het uiterste uitgedaagd en gepushed.

 

MoveS is een fondsenwervend initiatief en zet zich in voor een MS-vrije wereld. Om dit te bereiken is geld nodig om wetenschappelijk onderzoek mogelijk te maken naar de oorzaak en behandeling van de zenuwziekte multiple sclerose. Hiervoor is MoveS jaarlijks (mede)organisator van meerdere evenementen, zoals Klimmen tegen MS op 11 juni, MS Hackathon op 21 en 22 mei, en ArenA MoveS op 9 juli.

 

MoveS 01MoveS 05

 

Share your energy!

Zelfs wie nog nooit een sportschool van binnen heeft gezien kan meedoen. ArenA MoveS zal in aanloop naar het evenement een serie van 8 trainingsvideo’s in samenwerking met Vondelgym en Jens Olde Kalter (oprichter Bootcamp Nederland, personal trainer en schrijver) online delen, waarmee iedereen zich kan voorbereiden op die ultieme zomer workout. Er zijn 3 verschillende parcoursen waar je je voor kunt inschrijven: 700 treden, 2.500 treden of The Ultimate Challenge: 5.000 treden. Daarnaast kun je op het veld deelnemen aan de ultieme zomer Bootcamp onder leiding van Jens Olde Kalter.

 

Maar wat als je niet in staat bent om trappen te beklimmen, wat als 1 traptrede al een uitdaging is? MoveS begrijpt dat MS ervoor zorgt dat niet iedereen in staat zal zijn trappen te beklimmen of mee te doen aan de bootcamp. Iedereen is welkom in de ArenA, stilzitten is geen optie. Inspireer anderen om mee te doen of stel een eigen team samen die voor jou gaat klimmen. Alleen door met elkaar in beweging te komen kan het einddoel worden bereikt; een MS-vrije wereld. Daarom: share your energy!

 

Waar doen we het voor?

De fondsen die worden opgehaald worden besteed aan de afronding van het Expertisecentrum Cognitie van het VUmc MS Centrum Amsterdam. Dit is een uniek kenniscentrum in de mondiale wereld van multiple sclerose (MS). MoveS is vastbesloten om het benodigde bedrag van € 750.000 dat nodig is om dit Expertisecentrum te kunnen starten bij elkaar te brengen.

 

Meer dan de helft (43-70%) van de mensen met MS ervaart problemen met cognitie (denkvermogen). Momenteel zijn er geen behandelingsmogelijkheden voor de cognitieve symptomen van MS beschikbaar; daar gaat dit Expertisecentrum verandering in brengen. Het Expertisecentrum richt zich op specialistische zorg en fundamenteel onderzoek, en zal niet alleen de hersenprocessen die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van cognitieve problemen onderzoeken, maar zich ook richten op mogelijke behandelingen.

 

Bengelmedia en PRESSURE zijn verantwoordelijk voor alle marketing en PR activiteiten rondom ArenA MoveS, om samen te zorgen dat de doelstellingen van de ArenA MoveS worden bereikt. PRESSURE heeft een full service PR strategie ontwikkeld met diverse verhaallijnen om zo optimaal aandacht te realiseren bij diverse doelgroepen. Bengelmedia is aan de slag gegaan met een marketingactivatie strategie. De eerste reacties zijn erg positief. Zo zat Thomas, co-founder van MoveS, op 26 april bij Tijd voor Max en wordt er op 12 mei een interview geplaatst in de Telegraaf

 

MoveS 02MoveS 03MoveS 04

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases