Nieuw communicatieconcept: Feed the world

Feed the World

Een concept of product helemaal from scratch vorm geven en met een goede strategie in de markt positioneren is voor ons als fullservice-marketingbureau één van de leukste dingen om te doen. Dit samengevat noemen we een communicatieconcept dat vervolgens de blauwdruk vormt voor alle communicatie. Bengelmedia kreeg van Aeres Training Centre International (Aeres TCI) de kans om dit voor het Feed te World programma te doen, zodat zij actief sponsoren kunnen gaan werven.

Aeres TCI is een vooraanstaande opleider van agrarische professionals uit het buitenland op het gebied van pluimvee, varkens en veevoer. Op dit moment worden cursisten uit ontwikkelingslanden enkel gefinancierd door scholarships van de overheid. Maar Aeres TCI krijgt jaarlijks meer aanmeldingen dan er sholarships beschikbaar zijn. Daarom is met Feed the World een sponsorprogramma voor Nederlandse bedrijven ontwikkeld. Zo kunnen meer studenten waardevolle kennis op doen waarmee zij de agrarische sector in hun land kunnen verbeteren.

Feed the World
Feed the World

Hoe zijn we te werk gegaan?

Bij de visuele vertaling van het Feed the World programma zijn we teruggegaan naar de basis. In de agrarische sector draait alles om de balans tussen mens, dier en milieu en beweegt alles in cycli. De student maakt tijdens zijn cursus eenzelfde soort cyclus door, waarbij hij eerst uit de thuisomgeving gehaald wordt en vervolgens met de opgedane kennis voor beter rendement kan zorgen in het thuisland. Deze cyclus hebben wij als basis genomen in de vertaling naar alle communicatiemiddelen, waarbij de cursist centraal is gezet en het effect van het sponsorship direct duidelijk wordt.

Het eindproduct: een website en brochure

Om actief sponsoren te kunnen werven voor de vele cursisten die zich jaarlijks aanmelden hebben wij samen met Aeres TCI zowel een website als een brochure ontwikkeld. Deze communicatiemiddelen bieden alle informatie over het Feed the World programma en Aeres TCI zelf. Zo presenteren we in tekst en beeld een aantal succesverhalen van cursisten waarin de positieve impact van het programma goed naar voren komt. Daarnaast leggen we de benefits voor de sponsoren zelf uit, om aan te tonen dat Feed the World een waardevolle invulling van het MVO-programma is en bijdraagt aan een betere wereld!

Benieuwd geworden? Check hier de website: Feedtheworld.eu

Ons ook inschakelen voor een nieuwe strategie of de visuele vertaling van je communicatie?

Feed the World

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases