De status van social media in 2024

De wereld van social media blijft zich continue ontwikkelen, met korte en langdurige trends. Voor de 14e keer op rij werd het nationale social mediaonderzoek uitgevoerd door NewCom. De meest opvallende en belangrijkste resultaten hebben we voor je op een rijtje gezet.

Als we kijken naar de hoeveelheid tijd die we dagelijks online besteden, zien we dat dit blijft stijgen. Gemiddeld spenderen we 115 minuten per dag op social media. Zoals verwacht spendeert de jongere doelgroep, 15 tot en met 39 jaar oud, hier de meeste tijd. Zij besteden meer dan 150 minuten per dag aan social media. Als je deze doelgroep wilt bereiken is een goed doordachte social mediacampagne dus de ideale strategie.

 

Social_media_gebruik_per_dag_2024_Newcom

(bron: Newcom, 2024)

Video content is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en blijft groeien. Platforms zoals TikTok, Instagram Reels en YouTube blijven groeien in gebruikers en bekeken content. Deze trend heeft geleid tot een verschuiving in de manier waarop merken en personen zich presenteren en verbinden met hun publiek. Korte, pakkende video’s krijgen de voorkeur boven traditionele tekst- en afbeeldingsberichten. Ook wij gaan mee in deze social strategie; een voorbeeld hiervan is onze Quorn case.

De 5 grootste apps, Whatsapp, YouTube, Facebook, Instagram en LinkedIn, blijven groeien. Hoewel het aantal Facebookgebruikers vorig jaar daalde, is het gebruik nu weer gestegen met 3%. Als we kijken naar X (voorheen Twitter) zien we een opvallende groei. Het gebruik van het platform was vorig jaar nog met 13% was afgenomen, maar inmiddels is het gebruik toegenomen met 240.000 dagelijkse gebruikers. Deze stijging wijst op een heropleving van interesse in het platform, wellicht aangewakkerd door de nieuwe functies of de herpositionering van het platform. In december lanceerde Instagram de nieuwe app Threads in Europa, een look-a-like van X. Hoewel de reactie bij de lancering een succes was, lijkt dit van korte duur te zijn. Van de 900.000 gebruikers haakt 1 op de 3 gebruikers af.

Bij Bengelmedia blijven we op de hoogte van de allerlaatste trends. Wil jij social media inzetten voor jouw marketingstrategie? Daar helpen we je graag bij. Neem contact met ons op!

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases