PR voor première van Nederlandse film ‘Fataal’

poster fataalSinds begin oktober is PRESSURE, het PR bureau van Bengelmedia, verantwoordelijk voor de promotie van de nieuwe Nederlandse film ‘Fataal’. Fataal is een film gebaseerd op meerdere waargebeurde verhalen over slachtoffers van zinloos geweld.

 

Fataal is geregisseerd en geproduceerd door de jonge Nederlandse regisseur Jesse Bleekemolen (geb. 1997). De film is gebaseerd op meerdere waargebeurde verhalen over slachtoffers van zinloos geweld. Fataal vertelt over Milan (Jeffrey Hamilton), een twintiger die samen met zijn vriendin (Priscilla Knetemann) een club opent. Wanneer hij ruzie krijgt met drie vervelende bezoekers, wordt hij in elkaar geslagen. Milan overleeft de aanval, maar hoort in het ziekenhuis dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Bovendien worstelt de clubeigenaar na de aanval met sombere buien waar hij zijn omgeving langzaam maar zeker in meesleept…

 

In het scenario van Jesse Bleekemolen en Dick van den Heuvel (Spijt) zitten talloze elementen en anekdotes verwerkt die de nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld de makers hebben verteld. De makers hebben onder meer gesproken met de familie van Niels Kooistra uit Leeuwarden en Pierre Weymans uit Alphen aan den Rijn. Kooistra (28) werd aangevallen omdat hij ‘midje’ zei tegen een jongen die ‘mietje’ verstond. Weymans (27) overleed tijdens het uitgaan toen hij probeerde een ruzie te sussen.

 

Een persbericht, persviewing en première in Pathé Tuschinski leidde tot veel mooie aandacht. Er zijn recensies verschenen in vrijwel alle landelijke dagbladen (NRC, Volkskrant, Parool, AD en Telegraaf), Jesse stond groot op de voorpagina van Dagblad Metro inclusief een 2-pagina interview, hij was te gast bij Albert Verlinde in de nieuwe show RTL Live en sprak onder andere met Roelof Hemmen op BNR en Frank van der Lende op 3FM. We zijn er trots op om met een effectieve PR strategie te hebben geholpen met het aan het licht stellen van dit maatschappelijke probleem.

 

Video’s

RTL Live

Hart van Nederland

RTVNH

 

{youtube}1PRuC1j_cLk{/youtube}

 

Heb jij belangrijk nieuws te vertellen en zoek je een resultaatgericht PR bureau?

Neem contact met ons op

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases