NIEUWS! Zo gebruik je SEO in je tekst!

Een goede SEO tekst schrijven, hoe doe je dat? Marketingbureau Bengelmedia neemt je mee in de wereld van online marketing en SEO en geeft tips!

SEO

De inzet van SEO is belangrijk voor je vindbaarheid op internet. Als organisatie wil je natuurlijk goed vindbaar zijn. Zo voorkom je dat je bezoekers misloopt. Om goed vindbaar te zijn moet je de voor jou relevante zoekwoorden gebruiken in je tekst. Maar een tekst schrijf je natuurlijk in eerste instantie voor je bezoekers. Bedenk daarom alleereerst goed voor wie je de tekst precies schrijft! Schrijf een voor deze doelgroep aantrekkelijke tekst. Hierdoor zal deze beter aanslaan en zullen bezoekers je pagina eerder delen.

Lezers

Let bij het schrijven van je tekst dus eerst volledig op je doelgroep en op je boodschap. Gebruik minimaal 350 woorden, dit scoort beter in zoekmachines dan kortere teksten. Bovendien kun je daar meer zoekwoorden en synoniemen in verwerken! Focus je tijdens het schrijven echt op je tekst en laat je niet afleiden. Schrijf alles op dat in je opkomt, later kun je altijd nog bijschafen. Wanneer je je lezer echt tot actie over wilt laten gaan, gebruik dan overtuigende argumenten. Lezers op internet nemen maximaal slechts 20 tot 25 procent van een tekst in zich op. Gebruik in je tekst dus jouw USP’s en schrijf positief. Ook het geven van garanties, het omschrijven van oplossingen en het gebruiken van testimonials maken een tekst aantrekkelijk.

Zoekwoorden

Kijk daarna pas naar de zoekwoorden die je wilt gebruiken. Google bepaalt op basis van deze woorden wie er bovenaan in de zoekmachine verschijnen. Verwerk dus de voor jou relevante zoekwoorden in je tekst. Dit zijn de zoekwoorden waarop jij gevonden wil worden. Zorg wel dat deze woorden ook echt passen bij je tekst en bij je website, relevantie dus! Om je standaard zoekwoorden uit te breiden is het handig om via Google je hoofdterm in te typen. Wanneer je dit doet verschijnen daaronder automatisch bijpassende en veelgebruikte suggesties. Houd wel voortdurend je Google Analytics in de gaten om resultaten te bekijken en eventueel zoekwoorden aan te passen.

Waar?

Gebruik je zoekwoorden ook in je titel en in je url. Wanneer je een zoekwoord gebruikt als eerste woord van de titel en in je url weet de zoekmachine meteen waar de pagina over gaat. Om die reden is het ook aan te raden om je zoekwoorden vroeg in je tekst, bijvoorbeeld in je inleiding, te gebruiken. Vergeet ook je tussenkoppen niet, die zijn voor een zoekmachine nog belangrijker dan de rest van de tekst. Gebruik je zoekwoorden ook in je afsluiting, om nogmlaals duidelijk te maken waar de pagina over gaat. Verwerk daarnaast je zoekwoorden ook in je meta-despcription. Dit is een korte omschrijving van je webpagina die te zien is in de zoekresultaten. Het laat bezoekers dus kort samengevat zien waar je pagina over gaat. Zorg dat deze opvalt en aanspreekt zodat bezoekers op jouw pagina klikken! Gebruik maximaal 156 tekens, anders wordt hij afgebroken.

Om een tekst aantrekkelijk te maken is het goed om afbeeldingen te gebruiken. Een beeld spreekt en is een goede visuele ondersteuning van je tekst. Maar dat is niet de enige reden waarom afbeeldigen handig zijn. Je kunt namelijk in de alternatieve omschrijving van je afbeeldingen je zoekwoorden terug laten komen. Gebruik naast afbeeldingen ook links in je tekst. Wanneer je een link plaatst onder een bepaald zoekwoord snapt de zoekmachine waar de ontvangende pagina over gaat! Plaats daarom interne links naar gerelateerde artikelen.

Uiterlijk

Zorg ten slotte dat je pagina en de rest van je website er aantrekkelijk uitzien en goed werken. Op die manier stimuleer je bezoekers om de pagina te delen, wat weer goed is voor je vindbaarheid. Wil je meer weten over SEO of wil je hierin ondersteund worden? Neem dan contact met ons op!

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases