NIEUWS! Sociale contentstrategie

{gallery}intro sociale contentstrategie{/gallery}

Social media is inmiddels een volwaardig online marketing middel. Steeds meer bedrijven erkennen het belang van de inzet van social media. Het is een snelle en persoonlijke manier om je doelgroep te bereiken. Het zorgt voor interactie en klantenloyaliteit, maar het geeft een merk ook uitstraling en karakter; social media maakt een merk menselijker. Vertel met social media wie je bent als merk of bedrijf. Let daarbij op dat je niet alleen aan het zenden bent maar ga ook de conversatie aan met je volgers!

Social media marketing

Interesse

Het is belangrijk om originele en vooral leuke content te plaatsen die jouw volgers interesseert. Hiervoor is creativiteit nodig maar natuurlijk ook capaciteit. Een duidelijke en passende contentstrategie is hierbij van belang. Daar weet online marketing bureau Bengelmedia alles van. Kies vooral voor veel beelden. Visuele content valt meer op en is steeds belangrijker geworden. Kijk bijvoorbeeld naar de groter wordende afbeeldingen op Facebook. Een goed beeld zegt meer dan duizend woorden, het zorgt voor binding en emotie.

Online marketing social media

Actualiteit

Voor een merk is social media ook erg nuttig om in te spelen op actuele zaken. Wat speelt er zoal? En wat vindt de doelgroep er eigenlijk van? Dat kun je voor een deel eigenlijk al van tevoren plannen. Denk bijvoorbeeld aan de Olympische Winterspelen en het WK Voetbal. Tijdens zulke grote evenementen zijn er tal van mogelijkheden om hierop in te spelen. Zorg ervoor dat de content betreft zo’n evenement product- of dienstgerelateerd is zodat je merk echt gekoppeld wordt aan de actualiteit. Niet alles is te voorspellen natuurlijk, maar je kunt ervan uitgaan dat er een medaille gewonnen wordt, dat het lekker weer wordt in de zomer en er zijn natuurlijk genoeg feestdagen die al vaststaan. Of denk bijvoorbeeld eens aan alle inhakers rond Blue Monday. Vooruit denken dus!

Online social media marketing

Conclusie

Gebruik social media om te laten zien wie je bent en om te ontdekken wie je doelgroep is en welke content daarbij past. Ook af en toe humor gebruiken maakt je als merk menselijk. Neem vooral de tijd, gebruik mooie beelden en speel in op actuele zaken. Zorg dat je content conversatiewaardig en dat dit jouw volgers echt interesseert. Wanneer je dit niet doet verlaten jouw volgers de social media kanalen omdat dit geen toegevoegde waarde heeft. Meer weten over een goede contentstrategie? Neem dan contact op met online marketing bureau Bengelmedia!

 

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases