NIEUWS! Social media gebruik in 2013

{gallery}intro social media gebruik{/gallery}Social media is nog steeds erg populair op zowel privé als zakelijk gebied, Facebook marketing is bijvoorbeeld niet meer weg te denken uit de online strategie van verschillende bedrijven. Als gespecialiseerd online marketing bureau neemt Bengelmedia social media ook mee in het advies naar bedrijven toe. Om social media in te zetten voor een online marketing campagne is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in de social media wereld. In dit artikel vindt u de meest recente cijfers van het social media gebruik in Nederland en de rest van de wereld.

 

Facebook
Met 7,8 miljoen gebruikers in Nederland, waarvan 78,2% actieve gebruikers, is Facebook nog steeds het meest populaire online platform in Nederland (de groep 55 plussers is met 23,4% de grootste gebruikers groep). Nederland is vergeleken met de wereld vooruitstrevender in het gebruik van Smartphones en tablets voor Facebook. In Nederland wordt Facebook door 77% van de gebruikers met een smartphone of tablet bezocht, wereldwijd ligt dit percentage op 70%.

In de rest van de wereld is de populariteit van Facebook niet heel anders want ook daar is Facebook populair. In 127 van de 137 landen is Facebook het grootste online platform. Facebook heeft 155 miljard gebruikers waarvan 699 miljoen dagelijkse unieke bezoekers.

Op het gebied van Facebook marketing zijn de volgende cijfers bekend: in Nederland zijn er 1 miljoen actieve adverteerders. Als online marketing bureau een mooie uitdaging om daar een opvallende campagne voor te bedenken. Op de verschillende bedrijfspagina’s worden er zo’n 8 miljoen reacties achter gelaten. Van de ijverige Facebookers is 61% verbonden aan minstens 1 bedrijfspagina.

LinkedIn
Sinds dit jaar staat LinkedIn op nummer 2 in Nederland van meest populaire online platformen. Dit zakelijke platform is voornamelijk populair onder mensen in de leeftijdscategorie van 45-54 jaar. In Nederland heeft LinkedIn 4 miljoen gebruikers en daarmee de hoogste penetratiegraad van de wereld. In totaal heeft LinkedIn wereldwijd 238 miljoen leden.

LinkedIn is zelf volop bezig met veranderingen binnen het platform, zij hebben de mogelijkheden van de bedrijfspagina’s uitgebreid. Op het moment zijn er wereldwijd 3 miljoen bedrijfspagina’s. Deze bedrijfspagina is naast een eigen website een mooie online marketing tool om een bedrijf aan de man te brengen.

Twitter
Twitter is de volgende op het lijstje van meest populaire online platformen in Nederland. In Nederland heeft Twitter ongeveer 2,95 miljoen maandelijkse bezoekers. De grootste groep Nederlandse Twitteraars zit in de leeftijdscategorie van 45 tot 54 jaar. Wereldwijd heeft Twitter 1,5 miljard gebruikers, waarvan 200 miljoen actief gebruik maken van Twitter.

Hyves
Het ooit zo succesvolle Hyves heeft al een tijd geleden plaats moeten maken voor Facebook. Ze staan nog wel op de 4e plek in de lijst van meest populaire platformen in Nederland. Op het moment is het grootste gedeelte van deze gebruikers tussen de 10 en 14 jaar. Sinds december 2010 blijft Hyves een dalende lijn vertonen, dus voor de zakelijke markt niet interessant. Als gespecialiseerd online marketing bureau is Bengelmedia dus ook niet meer gefocust op dit platform.

Pinterest
Pinterest heeft wereldwijd 70 miljoen gebruikers en is met 49 miljoen gebruikers in Amerika het meest populair. In Nederland zijn er 600.000 gebruikers waarvan er maandelijks 30.000 bezoekers zijn.

Overige platformen
Naast de hier bovengenoemde platformen zijn er nog heel wat andere social media platformen. Helaas hebben wij nog geen recente cijfers van het gebruik in Nederland, hierover volgt meer!

Conclusie
Facebook is dus nog steeds het meest populaire platform in Nederland. Ook Facebook marketing blijft groeien. LinkedIn heeft Twitter ingehaald en het gebruik van Hyves blijft dalen. De overige online platformen zoals Pinterest zijn op het moment nog niet zo groot in Nederland maar zijn misschien wel de succesvolle online marketing tools voor de toekomst. Voor marketing bureau Bengelmedia is het een uitdaging om het uiterste uit deze online kanalen te halen!

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases