NIEUWS! Reorganisatie Sanoma gaat honderden banen kosten

{gallery}Intro Reorganisatie Sanoma{/gallery}Vandaag is de grote nachtmerrie voor de medewerkers bij Sanoma werkelijkheid geworden. De directie maakte vanochtend bekend hoe de reorganisatie eruit zal gaan zien. Veel grote titels zoals Panorama, Playboy, Neuwe Revu en Glossy zijn in de etalage gezet. Sanoma heeft besloten om een flink aantal titels van de hand te doen. Enkel de 17 grootste en best lopende bladen zoals Libelle, LINDA, Viva, Flair, Autoweek, Margriet en Donald Duck zullen blijven voort bestaan onder Sanoma. En of deze bladen ongedeerd zullen blijven is ook nog niet zeker.

De werknemers staan niet direct op straat want Sanoma neemt 1 á 2 jaar de tijd om de bladen af te stoten.

Momenteel is Nederland nog het land met relatief de meeste tijdschriften van de wereld(per hoofd van de bevolking.) Maar daar kan dus wel eens verandering in komen. Als de bladen niet verkocht worden is het een grote kans dat ze opgeheven zullen worden.

De oorzaak is met name de daling van de verkoop van tijdschriften. Door de huidige economische omstandigheden worden er minder bladen verkocht. Met name mannenbladen zijn niet meer populair genoeg om in de positieve cijfers te blijven. Om de Nederlandse tak van Sanoma staande te houden kon het bedrijf niet anders dan een flinke reorganisatie te starten.

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases