NIEUWS! Marketing bureau Bengelmedia adviseert over online reputatiemanagement

{gallery}intro advies over reputatiemanagement{/gallery}Marketingbureau Bengelmedia weet alles over reputatiemanagement. Uw online reputatie kan uw product of dienst maken of breken. In de Social Media wereld waarin wij leven verspreidt slecht nieuws zich snel. Het nadeel is dat slecht nieuws sneller gaat dan goed nieuws. De consument verwacht de beste service, als een bedrijf dit niet kan waarmaken zal de consument snel een slechte recensie plaatsen, terwijl als een bedrijf precies haar beloftes nakomt het niet vanzelfsprekend is dat consumenten dit delen.

De zwarte pieten discussie is u vast niet ontgaan. Dit is een mooi voorbeeld van hoe boosheid zich snel verspreidt. Binnen drie dagen heeft de Facebook pagina Pietitie bijna 2 miljoen likes opgeleverd. In China is in 2010 onderzoek gedaan naar het delen van negatieve en positieve berichten, hieronder gaan wij verder in op dat onderzoek.

Onderzoek
De onderzoeksperiode was van april t/m september 2010. Van de vijf miljoen Weibo (soort Twitter in China) gebruikers zijn 200.000 mensen geselecteerd die minimaal 30 tweets per dag stuurden en doorstuurden. In totaal waren dit 70 miljoen tweets tijdens de onderzoeksperiode.

Uit dit onderzoek is gebleken dat blijheid zich veel minder snel, en ook minder breed verspreidt dan boosheid. Een andere uitkomst is dat, hoe hoger het aantal tweets die personen naar elkaar sturen, hoe hoger de samenhang is tussen de emoties die zij delen.

Conclusie
Uw reputatie is belangrijk voor uw merk. Als marketing bureau adviseren wij u om snel en adequaat om te gaan met negatieve reacties. Door het goed monitoren van uw socialmedia, ziet u direct wanneer er negatieve reacties over uw producten rondgaan, en kunt u hier direct op reageren. Dit voorkomt een eventuele negatieve uitbarsting en of reputatieschade van uw product of dienst. Consumenten die boos zijn willen graag gehoord en geholpen worden. Wij merken vaak dat bedrijven geen tijd hebben om Social Media te monitoren, als dit het geval is, dan is het verstandig om hier een online marketing bureau voor in te schakelen. Een slechte reputatie kunt u gemakkelijk krijgen, er vanaf komen is een stuk moeilijker!

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases