NIEUWS! 50.000 mensen doen online oogtest

 

Utrecht, 11 november 2014 – Achteruitgang van het zicht door een oogziekte gaat meestal zo geleidelijk dat het niet direct wordt opgemerkt. En zelfs als dat wel gebeurt, worden de klachten vaak genegeerd. Niet verstandig, want verlies van het zicht is vaak onherstelbaar, zo meldt het Oogfonds. Met een online oogtest wil de stichting oogziektes zo vroeg mogelijk opsporen. Met succes: binnen negen maanden is de oogtest al door meer dan 50.000 mensen gedaan.

Marketingbureau Amsterdam Oogfonds

Edith Mulder, directeur van het Oogfonds: “Mensen speuren steeds vaker op internet als ze gezondheidsklachten hebben. Met onze online oogtest springen we daar op in. Onze test is geen vervanging van een professionele oogonderzoek. Het is een laagdrempelige methode om alarmsignalen zo snel mogelijk te signaleren, zodat we mensen in al een vroeg stadium van een oogziekte naar een optometrist of oogarts kunnen verwijzen. “

Oogziekte zo snel mogelijk signaleren

In Nederland in een explosieve stijging te zien in het aantal mensen dat een oogziekte krijgt. Edith Mulder: “In Nederland wonen meer dan 350.000 mensen met een visuele beperking. Mede door de vergrijzing worden steeds meer mensen getroffen door een oogziekte. Door deze zo snel mogelijk op te sporen en te behandelen, kan bij 7 van de 10 mensen worden voorkomen dat ze blind of slechtziend worden. Onze online oogtest, die iedereen gewoon thuis kan doen, draagt daaraan bij.”

Samenwerking met oogartsen

Het Oogfonds heeft de online oogtest in samenwerking met oogartsen ontwikkeld. Met de test kan iedereen zelf controleren hoe het gesteld is met scherpte en contrast zien, het gezichtsveld en de centrale netvliesfunctie. Ook worden vragen gesteld die van belang zijn voor de ogen, bijvoorbeeld over diabetes, roken en leeftijd. De test geeft direct een indicatie voor een bezoek aan een opticien, optometrist of oogarts. De online oogtest is te vinden op http://oogtest.oogfonds.nl.

Over het Oogfonds

Het Oogfonds wil de groei van het aantal blinden, slechtzienden en mensen met een oogziekte in Nederland stoppen. Daarom investeert het Oogfonds in preventie, voorlichting en wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast ondersteunt de stichting de participatie van blinden en slechtzienden in de samenleving.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases