Marketingbureau vs reclamebureau

 De termen reclamebureau en marketingbureau worden over het algemeen vaak door elkaar gebruikt. Toch zien wij een heel groot verschil tussen de rol die Bengelmedia als marketingbureau inneemt ten opzichte van haar klanten en de rol die veel reclamebureaus spelen. Laten we beginnen met te zeggen dat er geen vastomlijnd businessmodel is voor de één of de ander, maar dat er voor de klant wel degelijk een verschil is.

 

Full service marketing bureau

Bengelmedia neemt als marketingbureau een groot deel van de complete marketing voor haar klanten op zich. Waar reclamebureaus zich richten op het uitwerken van marketingmaterialen, dragen wij als marketingbureau ook bij aan de marketingstrategie, een creatief marketingconcept en bepalen we de marketingmix en media-inkoop. In het geval van Bengelmedia nemen we ook de uitvoering van de online marketing- en de offline marketinguitingen op ons.

 

Het grote verschil voor de klant is, dat als hij of zij een marketingbureau in de arm neemt, dat bureau verder meedenkt in elke stap van het proces. Daarmee worden de verschillende stappen ook beter op elkaar afgestemd en kan er sneller geschakeld worden. Daarnaast begrijpen wij het belang van de klant en de klant van de klant beter en kunnen we de marketingstrategie en de marketinguitingen daarop afstemmen.

Voor veel ondernemers lijkt het voornaamste bezwaar tegen zo’n geïntegreerd traject bij een marketingbureau dat hij of zij minder controle op het proces heeft. We zien vaak ook wel dat die scepsis terecht is, omdat zaken als media-inkoop, maar ook het wel of niet succesvol zijn van een campagne niet bij elk marketingbureau even transparant wordt gemaakt.

 

Wij realiseren ons juist heel goed dat dit een uitdaging is die de verantwoordelijkheid voor de marketingcampagnes meer bij ons neerlegt dan als we enkel de uitvoer zouden doen. Hiermee verbinden we ons succes aan het succes van de klant, en dat lijkt ons de enige moderne manier van zaken doen.

 

Een klant is niet per definitief beter af bij een marketingbureau. We zien vaak dat ondernemers enkel de uitvoering willen uitbesteden en helemaal niet zitten te wachten op een bureau dat meekijkt. We zien ook duidelijk dat klanten die bereid zijn om ons mee te laten kijken en ons dat vertrouwen geven juíst meer baat hebben bij het complete pakket.

 

Wil je meer weten over wat voor soort bureau bij jouw organisatie past en wat marketingbureau Bengelmedia voor je kan doen? Neem contact met ons op.

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases