Je bent gek! Waarom? Het kan ook nooit normaal!

bengelklimttegenmsIk doe nu al een paar jaar mee aan sportieve evenementen om goede doelen te steunen. Een jaar of zes geleden ben ik gaan fietsen omdat ik toch wat meer aan sport wilde gaan doen. Dat bleek een heel sociaal gebeuren met clubs, connecties en vaak een gemeenschappelijk doel om “iets” te beklimmen.

Op zich verbaasde het me niet dat mensen met een sportieve mindset graag doelen stellen om de motivatie te vinden om ook in mindere periodes – regen, hagel, twee graden op zondagochtend terwijl je heerlijk in je bed ligt – op de fiets te springen maar het is moeilijk te bevatten hoeveel mensen bereid blijken te zijn zich te committeren aan een goed doel. Want “what is in it for us?”

Laat ik voor mezelf spreken: het gaat allereerst om de buitengewone prestatie. Het werken naar een doel, zoals drie keer de Mont Ventoux beklimmen aankomende juni, houdt me een jaar bezig en zorgt voor ongekende motivatie en discipline. Hierdoor wordt het lijf en de geest beter en zit je simpelweg beter in je vel. Het optrekken in een team met mensen die net zo gemotiveerd zijn trekt je net over de grens om die avond toch maar te gaan trainen terwijl de bank en tv lokken. Maar dat kan ook zonder doel, toch?

En dat is het ‘m nou juist, die aantrekkingskracht van iets goeds (terug) doen geeft de prestatie waarde. Een paar jaar geleden reden we geld bij elkaar voor een huis voor zwaar gehandicapte kinderen: direct resultaat en zien en voelen waar het geld voor wordt gebruikt. Met Tour for Life steunden we onderzoek naar kanker voor de Daniel den Hoed stichting en hadden we het gevoel dat wij die nieuwe apparatuur bij elkaar hadden gefietst.

En dit jaar klimmen tegen MS. Met de prestaties van Niels van Buren en zijn team voor Mission Summit en het grote succes van ArenA Moves waar we met Bengelmedia betrokken zijn geweest, ben ik geïnspireerd geraakt om ons fietsteam te motiveren om onderzoek tegen MS te steunen.

Wederom zullen we een vreemde eend in de bijt zijn want vaak zijn de deelnemers van dit soort evenementen zelf persoonlijk betrokken bij het doel. Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat we vrij kunnen sporten en geen mensen met MS in onze persoonlijk omgeving hebben. Toch zijn we niet minder vatbaar voor de bijzondere energie die het samen streven naar de top tijdens zo’n evenement met zich meebrengt.

Verder is de steun voor dit initiatief bijzonder hartverwarmend. Ik vind het altijd heel speciaal als er mensen uit het netwerk opduiken die bereid zijn om ons te steunen. Ik kijk er dan ook echt naar uit om deze helden op onze Charity Cinema op 12 mei te mogen ontvangen of hun naam op onze sponsorlijst tegen te komen.

Want de berg op fietsen doen we ook voor onszelf en de sportieve prestatie maar jullie (financiële) steun is werkelijk onzelfzuchtig!

David de Smit
Mede-eigenaar Bengelmedia en PRESSURE

 

Steun ‘Bengelmedia klimt tegen MS’

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases