Instagram als marketing kanaal

Instagram App Large May2016 200Bij online marketing denken veel bedrijven aan Google Adwords en Facebook. Een andere mogelijkheid is Instagram. Instagram is tegenwoordig erg populair! Wereldwijd heeft Instagram meer dan 500 miljoen actieve gebruikers. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 2 miljoen gebruikers en dit aantal groeit nog steeds.

 

Instagram kan ingezet worden om je bedrijf onder de aandacht te brengen, maar ook om producten te promoten.

 

Waarom Instagram?

Met Instagram is het mogelijk om een hele specifieke doelgroep te kiezen. Je kan selecteren op basis van interesses en demografische kenmerken zoals leeftijd en geslacht. Hierdoor wordt Instagram als advertentiemiddel erg interessant. Instagram gebruikers zijn relatief jong (t/m 30 jaar). Is je doel een jonger publiek aan te spreken? Gebruik dan Instagram!

Een andere reden om voor Instagram advertenties te kiezen is het grote bereik van Instagram en dan vooral het grote mobiele bereik. Instagram advertenties worden alleen getoond in de mobiele applicaties van Instagram. Je bereikt dus enkel en alleen mobiele gebruikers.

 

Facebook

Om te adverteren op Instagram heb je een Facebook advertentieaccount nodig. Het is niet nodig om een Instagram account te hebben om te kunnen adverteren op Instagram. We raden het wel aan. Als je geen Instagram account hebt, kun je namelijk niet reageren op reacties die onder de advertentie geplaatst worden.

 

Ook een jonge (mobiele) doelgroep bereiken? Wij helpen graag bij het opzetten van een Instagram campagne!

 

Neem contact met ons op

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases