Bannercampagne met HTML5 banners

{gallery}Bannercampagne met HTML5 banners{/gallery}

Per 1 september 2015 heeft Google een update vrijgegeven voor hun webbrowser Google Chrome. Deze update heeft grote gevolgen voor online bannering waardoor anticiperen op deze nieuwe ontwikkelingen noodzakelijk is om onnodige schadeposten te voorkomen.

HTML5 banners


Nieuwe update: 1 september

De nieuwe update zorgt ervoor dat Google Chrome alle flash banners beperkt gaat weergeven en niet meer volledig worden ingeladen. Om de flash banner volledig zichtbaar te krijgen dient de websitebezoeker op de gepauzeerde Flash banner te klikken.
Is Google Chrome de enige webbrowser die de functionaliteit van Flash banners beperkt? Nee! Ook Firefox, met een marktaandeel van 17% op alle desktopgebruikers, werkt er hard aan om in de nieuwe update de Flash functionaliteit volledig te blokkeren. Chrome bezit momenteel een marktaandeel van 47%, op smartphonegebruikers 44% en op tablets 12%.

HTML5 banners als de nieuwe standaard

Flash banners draaien op flash en daarvoor is een plug-in nodig om deze te laten functioneren. Dit zorgt ervoor dat browsers meer moeite hebben om webpagina’s met flash erin te laden. Dit is ook een van de redenen waarom er zoveel weerstand is tegen het gebruik van flash. Het alternatief hierop zijn HTML5 banners. Een techniek waar geen plug-in voor hoeft te worden geïnstalleerd maar waarbij de browsers deze zelfstandig kunnen inladen.
Zowel Google Chrome als Firefox zijn grote voorstander van deze techniek en worden dan ook met open armen ontvangen als de nieuwe banner standaard. Voor vele bedrijven en mediabureaus zal dit aanpassen betekenen in het ontwikkelen van de banners. De bedrijven die nog niet klaar zijn voor deze aanpassing maar wel banners willen vertonen kunnen gebruik maken van zogenaamde .gif banners. Dit is een beperkte manier van het vertonen van banners waarbij een of meerdere afbeeldingen achtereenvolgens worden afgespeeld.

Bengelmedia biedt de nieuwe HTML5 banners

Hoe dan ook, als je voor kwalitatieve online bannering gaat zijn HTML5 banners de nieuwe standaard voor nu en de toekomst! Bengelmedia heeft zich alvast aangepast naar de nieuwe standaard en heeft alle kennis in huis om HTML5 banners te ontwikkelen die voldoen aan alle nieuwe eisen.

 

Vragen naar aanleiding van dit stuk? Neem contact met ons op!

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases