Content marketing

Content marketing vormt een belangrijk onderdeel van social media marketing. Op social media spreken we het publiek op de juiste manier aan met de content die zij willen zien. Op deze manier creëren we beleving rond het merk en de pagina. Door de fans en volgers om een reactie te vragen wordt het bereik van de berichten vergroot.

Ook op het gebied van SEO is het belangrijk om een kwalitatief goede website neer te zetten. Content is een steeds belangrijkere rol gaan spelen binnen de vindbaarheid. Wil je goed gevonden worden in Google dan moet er ook voor gezorgd worden dat de website volledige en ook regelmatig nieuwe informatie biedt aan de bezoeker.

Binnen online campagnes is het daarom van belang om een goede landingspagina met de juiste content te creëren. Een bezoeker die landt op deze pagina en niet direct vindt waar hij of zij naar op zoek is zal de website direct verlaten en heeft een negatief gevoel bij de website. Goede content marketing draagt een groot deel bij aan de ervaring van een consument. Hoe beter de ervaring, des te groter de kans dat de bezoeker terugkeert, zich aan het merk bindt of een sale maakt.

Wat is content marketing?

Content marketing draait om het zorgen voor de juiste content, voor het juiste publiek, op de juiste plaats en op het juiste moment. Een belangrijke overweging om de content marketing op orde te hebben zijn de invloed van de zoekmachines en social media. De huidige consument is steeds meer op zoek naar goede informatie en is steeds beter op de hoogte door veel informatiebronnen. Daarnaast speelt internet een grote rol bij aankoopbeslissingen, waarbij meningen van andere consumenten vaak invloed hebben op de daadwerkelijke aankoopbeslissing.

Ook zoekmachines zoals Google hechten steeds meer waarde aan kwalitatieve websites waarop de juiste informatie te vinden is. Een goede informatieve website zal hoger scoren, omdat de kans groter is dat consumenten hier de informatie vinden waar zij naar op zoek zijn. Een website met veel relevante content draagt daarom een belangrijk steentje bij aan de content marketing!