GOOGLE ADWORDS (SEA)

Adverteren binnen Google Adwords, ook wel Search Engine Advertising (SEA) genoemd gaat inmiddels veel verder dan alleen adverteren binnen het zoeknetwerk van Google. Google biedt verschillende producten binnen Google Adwords, zoals display campagnes welke gericht kunnen worden ingezet op doelgroepen, interesses, zoekwoorden (op basis van de content op de website) en retargeting. Deze uitingen zijn zichtbaar op alle websites die zich in het Google Netwerk bevinden. Dit zijn veelal de kleinere, minder bekende, websites waar kwalitatief verkeer op gevonden wordt. Daarnaast gaat adverteren op YouTube (pre-roll en banners) ook via Google Adwords.

Van deze verschillende Google producten blijft adverteren in het zoeknetwerk het populairst. Dit komt mede doordat de conversie en Click-Through-Rates (CTR) in de meeste gevallen het hoogst liggen. Iemand die in Google zoekt is heel gericht op zoek naar een bepaald product of dienst, wanneer daar relevantie advertenties bij worden getoond is de kans groot dat er geklikt wordt. Als de bezoeker vervolgens een goede ervaring heeft op de website en ook vindt waar hij of zij naar op zoek is zal er eerder een conversie gemaakt worden. Bij een display banner is de gebruiker niet direct op zoek naar het geboden product of dienst wat in de banner vertoond wordt. Hierdoor zal er minder snel geklikt en geconverteerd worden.

Wat doet Bengelmedia met Google Adwords?

Campagnes op Google Adwords vormen vaak een belangrijk onderdeel van de online marketing campagne. Het meest ingezette product is het Google Zoeknetwerk, maar ook adverteren op het Display Netwerk en YouTube zijn ons niet onbekend. Vanuit de doelstelling en de doelgroep van de klant bepalen we welke inzet het maximale resultaat oplevert.

Net zoals binnen display en tekst campagnes optimaliseren we de campagnes aan de achterkant naar het beste presterende formaat of advertentietekst en zelfs zoekwoorden. Hierbij kijken we naar de Click-Through-Rate (CTR) en de conversies. Google Analytics vormt ook hierin een belangrijk onderdeel. Binnen Google Analytics analyseren we het verkeer vanaf de verschillende campagnes en bekijken we de kwaliteit. Deze conclusies nemen we mee in het optimalisatieproces. Bengelmedia is ook Google gecertificeerd en houdt nauw contact met Google over de lopende campagnes.

Online marketing Google adwords SEA

 

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases