Vernieuwde huisstijl voor Buckaroo

Buckaroo_campagne

Klant

Buckaroo is een payment service provider die populaire betaalmethoden en in-store betaaloplossingen biedt aan bedrijven

Vraag

Voor de onlinecampagnes op Meta en LinkedIn zocht Buckaroo een passende en opvallende stijl voor de advertenties die aansloot bij hun bestaande huisstijl. Die stijl viel zo in de smaak dat we vervolgens de vraag kregen deze toe te passen op meerdere communicatiemiddelen.

Buckaroo_Advertentie

Strategie Bengelmedia

Met de huisstijl van Buckaroo in gedachten gingen we aan de slag met het ontwerpen van onlineadvertenties. Mensen scrollen snel door social media heen, dus het is belangrijk dat de advertentie de aandacht trekt zodat men stopt met scrollen. Wat maakt een goede advertentie? De boodschap moet in één oogopslag duidelijk zijn, zonder te veel afleiding. Tekst en beeld moeten elkaar versterken, waarbij advertentieteksten niet te lang zijn.

De belangrijkste boodschap hebben we in het beeld verwerkt om direct de aandacht te trekken. We hebben gekozen voor carrouseladvertenties. Deze vallen niet alleen op tussen de tekstberichten en advertenties met één enkele afbeelding, maar bieden ook de mogelijkheid om een verhaal te vertellen. We ontwierpen zowel tijdlijn als story advertenties om zo breed mogelijk zichtbaar te zijn. Naast dat we het design en de copy van de advertenties hebben verzorgd, hebben we ook de Meta-campagne, gericht op diverse MKB-branches, uitgevoerd.

Na het vormgeven van de campagne-uitingen zijn we aan de slag gegaan met de creatie van aanvullende communicatiemiddelen in de nieuw ontwikkelde huisstijl. Zo hebben we nog een e-book, one pager en displaybanners ontwikkeld. Voor het e-book en de one pager was de uitdaging veel informatie op een heldere en overzichtelijke manier te presenteren.Voor het e-book hebben we daarom ook illustraties ontworpen en voor de one pager is de tekst ingedeeld in verschillende kleurvlakken. De displaybanners worden ingezet als onderdeel van een doelgerichte retargeting campagne via Google Ads. Omdat we met de banners de aandacht van de doelgroep moeten trekken, hebben we voor HTML-5 banners gekozen met bewegende elementen.

Buckaroo_advertentie
Buckaroo_advertentie
Buckaroo_advertentie

Resultaat

Wij hebben Buckaroo volledig verzorgd van een vernieuwde huisstijl die in steeds meer communicatie terug te zien zal zijn. Met deze frisse communicatiestijl laten we duidelijk zien dat Buckaroo een modern en eigentijds bedrijf is.

Ook opzoek naar een frisse nieuwe huisstijl? Of heb je een vraag naar aanleiding van deze case? Laat het ons weten!

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases.

Mis niks

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Dan sturen we je 4x per jaar ons nieuwste werk en gaafste cases