bengelmedia

conceptVan communicatieconcept naar realisatie

Op dit moment zijn we met alle Bengels druk met de implementatie van verschillende communicatieconcepten die wij hebben ontwikkeld. Het ontwikkelen van een communicatieconcept is een intensief traject voor zowel onze klant als voor ons.

 

Bij het ontwikkelen van een concept kruipen we in de huid van de klant en de doelgroep die de klant wil bereiken. Op basis van een uitgesproken positionering waarin we de (gewenste) positie van de klant in zijn markt bepalen en het onderscheidend vermogen benoemen, gaan we aan de gang met de creatieve invulling van de communicatie voor de komende tijd.

 

Zo creëren we een toolbox van uitingen die als een paraplu de communicatie van de klant voor langere tijd herkenbaar op elkaar aan laat sluiten. Natuurlijk moet dit herkenbaar zijn maar ook onderscheidend ten opzichte van de concurrentie.

 

Als full service marketing bureau nemen we ook de mediaplanning en implementatie voor onze rekening. We zorgen er in de conceptfase dus al voor dat een concept aansluit op de communicatie middelen die effectief zijn voor de klant om zijn doelgroep te bereiken.

 

Het is nog iets te vroeg om de concepten die we nu aan het uitrollen zijn te laten zien maar hier wel een aantal voorbeelden van concepten die we in het verleden hebben ontwikkeld en die nu elke dag door de klant gebruikt worden.

 

Meer weten over onze concepten?

Neem contact met ons op

 


Bekijk voorbeelden:

 

Geheel op eigen wijze communiceren - Slaapboulevard Kwakernaat

View the embedded image gallery online at:
http://bengelmedia.nl/nl/concept-naar-realisatie#sigProIdac30dc6ff3

Klant: Slaapboulevard Kwakernaat
Vraag: Ontwikkel een communicatieconcept waar de identiteit naar voren komt. Een marketingplan waar we de naamsbekendheid mee vergroten en meer traffic naar website en winkel genereren.
Aanpak: Op basis van een brainstormsessie met de familie Kwakernaat hebben we een positionering en daaruit communicatieconcept ontwikkeld. Het concept is uitgerold in een marketing- en communicatieplan.
Resultaat:

 

De uitstraling van de winkel, website en reclame-uitingen zijn aangepast. De communicatie is nu in lijn en heeft een werkelijke omzetstijging teweeg gebracht.


Nieuwsgierig?

Lees meer...

Oog voor Bescherming van het Oogfonds is een groot succes!

View the embedded image gallery online at:
http://bengelmedia.nl/nl/concept-naar-realisatie#sigProId1fc33b775c

Klant: Oogfonds
Vraag: Ontwikkel een marketingcampagne om het grote publiek te informeren over de gevaren van de zon voor de ogen in de sneeuw.
Aanpak: Door middel van een online campagne, een quiz en pre-roll video’s via STER en uitzendinggemist.nl wordt het belang van een goede skibril onder de aandacht gebracht.
Resultaat:

 

De marketingcampagne was een groot succes. Er is veel media-aandacht geweest, zowel offline als online.

 

 

 

 

 

 Nieuwsgierig?

Lees meer...

Een volledig nieuwe communicatielijn voor Modehuis de Windt

View the embedded image gallery online at:
http://bengelmedia.nl/nl/concept-naar-realisatie#sigProId6c25db2ab9

Klant: Modehuis De Windt
Vraag:

Ontwikkel een communicatieconcept en ontwikkel een marketingplan met als doelstelling om de winkel, de communicatie en de doelgroep op elkaar aan te laten sluiten.

 

Aanpak: We zijn gestart met een aantal interviews en een uitgebreide brainstormsessies. Op basis hiervan zijn de positionering, het communicatieconcept en het marketingplan ontwikkeld.
Resultaat:

 

Een communicatielijn die in alle communicatie is doorgetrokken en twee trotse eigenaren die er weer jaren tegenaan kunnen.

 


Nieuwsgierig?

Lees meer...